Praktische informatie

Kom je schaatsen? Dan is dit handig om te weten!

Kijk hieronder voor alle praktische informatie over de ijsbaan! Zo kom je goed beslagen ten ijs…

Locatie

De ijsbaan van Almelo on Ice is te vinden op het water van de Havenkom aan het Marktplein in Almelo. Het Marktplein is te bereiken per fiets of ter voet. Het centrum is auto- en scootervrij. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is parkeergarage P14 aan Havenpassage 1 of P9 aan Stadhuisplein 2.

Entrée

Een kaartje voor de ijsbaan kost €5,- per persoon, dit is inclusief schaatshuur. Een kaartje kan aan de kassa bij de ijsbaan worden gekocht, maar ook online via tickets. Let op! Bij de kassa kan alleen worden gepind. Contante betaling is mogelijk bij Jamin aan de Corridor 34. Dit kan alleen tijdens openingstijden van de winkel. Kaartjes bij de Jamin bevatten geen datum en zijn pas geldig vanaf moment van afstempelen bij de kassa van de ijsbaan. Hierdoor is het mogelijk om de kaartjes eerder (tijdens openingstijden) aan te schaffen en op een later moment te gebruiken.

Openingstijden Jamin voor contante betaling:
maandag: 12.00 – 18.00
dinsdag: 9.30 – 18.00
woensdag: 9.30 – 18.00
donderdag: 9.30 – 20.00
vrijdag: 9.30 – 18.00
zaterdag: 9.30 – 17.00
zondag: 12.00 – 16.00

De kassa van de ijsbaan is geopend tijdens de openingstijden van de ijsbaan, welke te vinden zijn op de homepagina.

Geldigheid entreebewijs

Een bij de kassa aangeschaft kaartje is geldig vanaf het moment van aankoop tot het verlaten van de ijsbaan. Een kaartje dat online is gekocht is geldig vanaf het moment van scannen bij de ingang van de ijsbaan tot het verlaten van de ijsbaan. Wanneer men de ijsbaan verlaat, is het niet mogelijk om later met hetzelfde kaartje weer te gaan schaatsen. Een tussentijds toiletbezoek is wel mogelijk en is hierbij de enige uitzondering. Tussendoor gebruik maken van horeca is dus niet mogelijk.

Bij extreme drukte behoudt de organisatie het recht om de duur van het schaatsen in te korten. Over het algemeen houden we rekening met een schaatsduur van 1,5 à 2 uur, maar het kan dus zijn dat dit iets korter wordt bij extreme drukte.

Openingstijden

De ijsbaan is elke dag geopend van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari. Op doordeweekse dagen van 9.00 – 21.00u en in het weekend en de Kerstvakantie van 10.00 – 21.00u. In de eerste twee weken is de ijsbaan van 9.00 – 14.00u gereserveerd voor scholen en in de eerste week zal er in de avonduren de Kracht! Curling Cup plaatsvinden. Alle andere uren zijn vrij schaatsen en kan er een kaartje online of aan de kassa gekocht worden. Tijdens feestdagen werken we met aangepaste openingstijden. Kijk in de agenda op de hoofdpagina voor de actuele openingstijden per dag.

Huisregels

  • De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of letsel: betreden op eigen risico
  • Het dragen van handschoenen is op de ijsbaan te allen tijde verplicht, ook bij het begeleiden van iemand anders.
  • Schaatsen mogen alleen op de rubbermatten en de ijsbaan en moeten na gebruik weer ingeleverd worden bij de schaatsuitgifte
  • Het gebruik van eigen schaatsen is toegestaan, mits het geen noren zijn. Deze zijn niet geschikt voor onze ijsbaan
  • Iedereen die het ijs betreedt heeft een geldig entreebewijs nodig, ook wanneer je iemand begeleid
  • Eten en drinken is niet toegestaan op de ijsbaan.
  • Eigen eten en drinken meenemen is toegestaan, maar alleen bij de bankjes. Glaswerk is niet toegestaan.
  • Het is niet toegestaan om op de boarding te gaan zitten
  • Het gehele terrein van Almelo on Ice is rookvrij
  • Kijken mag, alleen met een lach

Veelgestelde vragen

De ijsbaan ligt er van vrijdag 9 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 en is elke dag geopend met uitzondering van enkele feestdagen. Kijk voor alle openingstijden in de agenda!

Ja. Komende editie hebben we een overdekte ijsbaan. Ook de bankjes en de schaatsuitgifte is overdekt. Hierdoor kunnen we ook met regen verder schaatsen.

Dit is voor je eigen veiligheid. De onderkant van de schaatsen zijn erg scherp en kunnen lelijke verwondingen geven. Daarom moet je ook handschoenen dragen als je iemand begeleidt op het ijs.

Ja. Iedereen die het ijs betreedt moet in het bezit zijn van een geldig entreebewijs (en is het dragen van handschoenen verplicht). Het is wel mogelijk om iemand te helpen bij het aan/uittrekken van de schaatsen en daarna te kijken. Hiervoor is geen entreebewijs nodig.

Ja. Tijdens de openingstijden van Almelo on Ice is er te allen tijde EHBO aanwezig. Zij zijn te herkennen aan de rode kleding van het Rode Kruis.

Ja dit mag, mits het geen noren zijn. Deze zijn niet geschikt voor onze ijsbaan.

Wanneer je in de tent van de ijsbaan blijft is het niet nodig om de schaatsen in te leveren en kun je daarna weer verder schaatsen. Wanneer je gebruik wil maken van de horeca (ook de Biergarten van Nielz) of om een andere reden de tent van Almelo on Ice verlaat (toiletbezoek uitgezonderd), moet je de schaatsen inleveren en is je entreebewijs niet meer geldig.

Wij hebben ijshockeyschaatsen in de maten vanaf 29 tot en met 48. Daarnaast hebben we dubbele ijzertjes die geschikt zijn vanaf ongeveer maat 23 t/m 28.

Er zijn schaatshulpjes aanwezig in de vorm van zeehondjes. Deze zijn vrij te gebruiken, maar denk hierbij ook aan een ander en geef elkaar de ruimte. Zo kan iedereen genieten van al het ijspret en leren schaatsen.

Er zijn geen toiletten aanwezig bij de ijsbaan zelf. Wel kan er gebruik gemaakt worden van het openbaar toilet bij de parkeergarage of tijdens openingstijden bij het Huis van Katoen & Nu. Hiervoor moeten de schaatsen uit en geef dit even aan bij de kassa of iemand anders van de organisatie, zodat je daarna gewoon weer verder kunt schaatsen.

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om met een rolstoel bij de ijsbaan te komen. Doordat de ijsbaan op het water ligt, moet je via de trappen over de brug om bij de ijsbaan te komen. We zijn aan het nadenken hoe we dit in de toekomst kunnen verbeteren.

Bij de schaatsuitgifte bewaren we alle gevonden voorwerpen. Je mag ook altijd even een mailtje sturen naar r.sleebos@sportbedrijfalmelo.nl, dan kijkt Rachelle even met je mee.

Op de ijsbaan is eten en drinken niet toegestaan. Bij de bankjes mag je wel wat eten en drinken, mits je de rommel in de vuilnisbak gooit. Hiervoor hoef je je schaatsen niet uit te trekken. Glaswerk is niet toegestaan.

Stuur even een mailtje naar r.sleebos@sportbedrijfalmelo.nl. Rachelle helpt je dan verder!

Tijdens de tweede editie van Almelo on Ice wordt er een Curling Cup georganiseerd voor bedrijven. Samen met het strategisch ontwerp bureau Kracht!, die tevens hoofdsponsor is van de Curling Cup, wordt op dit moment hard gewerkt om een eerste editie van de Kracht! Curling Cup te realiseren. In de avonduren van maandag 12 december tot donderdag 15 december zullen 40 bedrijven het tegen elkaar opnemen voor een plek in de felbegeerde finale op vrijdag 16 december, waar ze strijden om de winst van de eerste Kracht! Curling Cup. Het beloofd een mooi spektakel te worden op de ijsbaan in de binnenstad van Almelo! Extra informatie is te vinden op www.krachtcurlingcup.nl

We nemen jullie graag mee met een kijkje achter de schermen. Want voordat de ijsbaan in de havenkom er ligt moet er toch nog heel wat gebeuren. Vrijdag 2 december starten we met het plaatsen van de pontons (drijvers) in de havenkom. Van Hameren zal zorgen dat de havenkom zo goed als volledig gevuld gaat worden met pontons. Boven op deze pontons zal op maandag 5 december de tent geplaatst worden. Deze editie van Almelo on Ice willen we graag met elke weersomstandigheid schaatsen, dus zal de ijsbaan overkapt worden. Nadat de tent geplaatst is, komt er een zwaarlastvloer op de pontons te liggen. Deze vloer zorgt ervoor dat de hele constructie veilig op het water kan liggen en dat de tent goed vast zit. Als de basis klaar is, dan kan het echte werk beginnen! Op dinsdag 6 december komt Ice World om onze unieke ijsbaan aan te leggen. Ice World legt ijsbanen over de hele wereld en dus ook in hartje Almelo! Als alles meezit zal aan het einde van de middag het eerste laagje water worden aangebracht over het speciale buiswerk in de vloer. De “chillers” op de kade zullen ervoor zorgen dat deze speciale buizen ijskoud worden, om zo het water te doen bevriezen. Wanneer de weersomstandigheden een beetje meezitten (liefst zo weinig mogelijk wind en koude temperaturen) hebben we woensdagochtend het eerste laagje ijs liggen. De woensdag en donderdag worden gebruikt om het ijs in perfecte vorm te krijgen, zodat we vrijdag 9 december de eerste schaatsers kunnen laten genieten van onze uniek ijsbaan op het water!

Na een eerste succesvolle editie van Almelo on Ice, staat ook komende editie het schoolschaatsen voor de Almelose basisscholen op het programma. Alle basisscholen binnen de gemeente Almelo hadden de mogelijkheid om zich gratis in te schrijven voor het schoolschaatsen met groepen 5 tot en met 8 en hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Binnen 3 uur na opening van de inschrijving was de planning al voor 50% gevuld en na 1,5 dag moest er een wachtlijst worden opgesteld. In totaal hebben we 98 klassen een plekje kunnen geven om een uur te komen schaatsen. Deze 98 klassen komen van in totaal 23 verschillende basisscholen. Er komen tussen vrijdag 9 december en vrijdag 23 december op de schooldagen in totaal 2073 kinderen genieten van al het ijspret.

Previous
Next

Met dank aan onze sponsoren

Titel bericht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sluiten