Praktische informatie

Kom je schaatsen? Dan is dit handig om te weten!

Kijk hieronder voor alle praktische informatie over de ijsbaan! Zo kom je goed beslagen ten ijs…

Locatie

De ijsbaan van Almelo on Ice is te vinden op het water van de Havenkom aan het Marktplein in Almelo. Het Marktplein is te bereiken per fiets of ter voet. Het centrum is auto- en scootervrij. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is parkeergarage P14 aan Havenpassage 1 of P9 aan Stadhuisplein 2. De gehele maand december kan er gratis worden geparkeerd is alle parkeergarage in het centrum van 10 – 23 uur.

Entrée

Een kaartje voor de ijsbaan kost €5,- per persoon, dit is inclusief schaatshuur. Een kaartje kan aan de kassa bij de ijsbaan worden gekocht, maar ook online via tickets. Let op! Bij de kassa kan alleen worden gepind. Contante betaling is mogelijk bij Nielz Café.

De kassa van de ijsbaan is geopend tijdens de openingstijden van de ijsbaan, welke te vinden zijn op de homepagina.

Wil jij kans maken op leuke prijzen? Vul op je entréeticket je naam en telefoonnummer of e-mailadres in en stop hem in de ton bij de ijsbaan. Elke vrijdag maken wij via de socials van Sportbedrijf Almelo de winnaar bekend!

Geldigheid entreebewijs

Een bij de kassa aangeschaft kaartje is geldig vanaf het moment van aankoop tot het verlaten van de ijsbaan. Een kaartje dat online is gekocht is geldig vanaf het moment van scannen bij de ingang van de ijsbaan tot het verlaten van de ijsbaan. Wanneer men de ijsbaan verlaat, is het niet mogelijk om later met hetzelfde kaartje weer te gaan schaatsen. Een tussentijds toiletbezoek is wel mogelijk en is hierbij de enige uitzondering. Tussendoor gebruik maken van horeca is dus niet mogelijk.

Bij extreme drukte behoudt de organisatie het recht om de duur van het schaatsen in te korten. Over het algemeen houden we rekening met een schaatsduur van 1,5 à 2 uur, maar het kan dus zijn dat dit iets korter wordt bij extreme drukte.

Openingstijden

De ijsbaan is elke dag geopend van vrijdag 8 december tot en met zondag 7 januari. Wanneer er geen activiteiten gepland staan, is de ijsbaan geopend van 10.00 – 21.00u. Tijdens feestdagen werken we met aangepaste openingstijden. Kijk in de agenda op de hoofdpagina voor de actuele openingstijden per dag, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan!

Huisregels

 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of letsel: betreden op eigen risico
 • Het dragen van handschoenen is op de ijsbaan te allen tijde verplicht, ook bij het begeleiden van iemand anders
 • Schaatsen mogen alleen op de rubbermatten en de ijsbaan en moeten na gebruik weer ingeleverd worden bij de schaatsuitgifte
 • Het gebruik van eigen schaatsen is toegestaan, mits het geen noren zijn. Deze zijn niet geschikt voor onze ijsbaan
 • Iedereen die het ijs betreedt heeft een geldig entreebewijs nodig, ook wanneer je iemand begeleid
 • Eten en drinken is niet toegestaan op de ijsbaan
 • Eigen eten en drinken meenemen is toegestaan, maar alleen bij de bankjes. Glaswerk is niet toegestaan. Ruim na afloop alles op en gooi afval in de prullenbak
 • Het is niet toegestaan om op de boarding te gaan zitten
 • Het gehele terrein van Almelo on Ice is rookvrij
 • Bij onaanvaardbaar gedrag heeft de organisatie het recht om de toegang te ontzeggen
 • Kijken mag, alleen met een lach

Veelgestelde vragen

De ijsbaan ligt er van vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 en is elke dag geopend met uitzondering van enkele feestdagen. Kijk voor alle openingstijden in de agenda!

Ja. Ook de bankjes en de schaatsuitgifte is overdekt. Hierdoor kunnen we ook met regen of sneeuw schaatsen.

Dit is voor je eigen veiligheid. De onderkant van de schaatsen zijn erg scherp en kunnen lelijke verwondingen geven. Daarom moet je ook handschoenen dragen als je iemand begeleidt op het ijs.

Ja. Iedereen die het ijs betreedt moet in het bezit zijn van een geldig entreebewijs (en is het dragen van handschoenen verplicht). Het is wel mogelijk om iemand te helpen bij het aan/uittrekken van de schaatsen en daarna te kijken. Hiervoor is geen entreebewijs nodig.

Tijdens de piekmomenten van Almelo on Ice is er EHBO aanwezig. Zij zijn te herkennen aan de rode kleding van het Rode Kruis. Is er geen Rode Kruis aanwezig, vraag dan iemand van Sportbedrijf Almelo.

Ja dit mag, mits het geen noren zijn. Deze zijn niet geschikt voor onze ijsbaan.

Wanneer je in de tent van de ijsbaan blijft is het niet nodig om de schaatsen in te leveren en kun je daarna weer verder schaatsen. Wanneer je gebruik wil maken van de horeca of om een andere reden de tent van Almelo on Ice verlaat (toiletbezoek uitgezonderd), moet je de schaatsen inleveren en is je entreebewijs niet meer geldig.

Wij hebben ijshockeyschaatsen in de maten vanaf 29 tot en met 48. Daarnaast hebben we dubbele ijzertjes die geschikt zijn vanaf ongeveer maat 23 t/m 28.

Er zijn schaatshulpjes aanwezig in de vorm van zeehondjes. Deze zijn vrij te gebruiken, maar denk hierbij ook aan een ander en geef elkaar de ruimte. Zo kan iedereen genieten van al het ijspret en leren schaatsen.

Er zijn geen toiletten aanwezig bij de ijsbaan zelf. Wel kan er gebruik gemaakt worden van het openbaar toilet bij de parkeergarage of tijdens openingstijden bij het Huis van Katoen & Nu. Hiervoor moeten de schaatsen uit. Geef dit even aan bij de kassa of iemand anders van de organisatie, zodat je daarna gewoon weer verder kunt schaatsen.

Het is met de huidige opstelling mogelijk om met een reguliere rolstoel bij de ijsbaan te komen. Dit vergt wel wat begeleiding. Met een scootmobiel of ander soort rolstoel is dit helaas niet mogelijk vanwege de draaicirkel.

Bij de schaatsuitgifte bewaren we alle gevonden voorwerpen. Je mag ook altijd even een mailtje sturen naar r.sleebos@sportbedrijfalmelo.nl, dan kijkt Rachelle even met je mee.

Op de ijsbaan is eten en drinken niet toegestaan. Bij de bankjes mag je wel wat eten en drinken, mits je de rommel in de vuilnisbak gooit. Hiervoor hoef je je schaatsen niet uit te trekken. Glaswerk is niet toegestaan.

Stuur even een mailtje naar r.sleebos@sportbedrijfalmelo.nl. Rachelle helpt je dan verder!

Met dank aan onze sponsoren

Titel bericht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sluiten