Nieuws van het ijs

Tijdens de tweede editie van Almelo on Ice wordt er een Curling Cup georganiseerd voor bedrijven. Samen met het strategisch ontwerp bureau Kracht!, die tevens hoofdsponsor is van de Curling Cup, wordt op dit moment hard gewerkt om een eerste editie van de Kracht! Curling Cup te realiseren. In de avonduren van maandag 12 december tot donderdag 15 december zullen 40 bedrijven het tegen elkaar opnemen voor een plek in de felbegeerde finale op vrijdag 16 december, waar ze strijden om de winst van de eerste Kracht! Curling Cup. Het beloofd een mooi spektakel te worden op de ijsbaan in de binnenstad van Almelo! Extra informatie is te vinden op www.krachtcurlingcup.nl

We nemen jullie graag mee met een kijkje achter de schermen. Want voordat de ijsbaan in de havenkom er ligt moet er toch nog heel wat gebeuren. Vrijdag 2 december starten we met het plaatsen van de pontons (drijvers) in de havenkom. Van Hameren zal zorgen dat de havenkom zo goed als volledig gevuld gaat worden met pontons. Boven op deze pontons zal op maandag 5 december de tent geplaatst worden. Deze editie van Almelo on Ice willen we graag met elke weersomstandigheid schaatsen, dus zal de ijsbaan overkapt worden. Nadat de tent geplaatst is, komt er een zwaarlastvloer op de pontons te liggen. Deze vloer zorgt ervoor dat de hele constructie veilig op het water kan liggen en dat de tent goed vast zit. Als de basis klaar is, dan kan het echte werk beginnen! Op dinsdag 6 december komt Ice World om onze unieke ijsbaan aan te leggen. Ice World legt ijsbanen over de hele wereld en dus ook in hartje Almelo! Als alles meezit zal aan het einde van de middag het eerste laagje water worden aangebracht over het speciale buiswerk in de vloer. De “chillers” op de kade zullen ervoor zorgen dat deze speciale buizen ijskoud worden, om zo het water te doen bevriezen. Wanneer de weersomstandigheden een beetje meezitten (liefst zo weinig mogelijk wind en koude temperaturen) hebben we woensdagochtend het eerste laagje ijs liggen. De woensdag en donderdag worden gebruikt om het ijs in perfecte vorm te krijgen, zodat we vrijdag 9 december de eerste schaatsers kunnen laten genieten van onze uniek ijsbaan op het water!

Na een eerste succesvolle editie van Almelo on Ice, staat ook komende editie het schoolschaatsen voor de Almelose basisscholen op het programma. Alle basisscholen binnen de gemeente Almelo hadden de mogelijkheid om zich gratis in te schrijven voor het schoolschaatsen met groepen 5 tot en met 8 en hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Binnen 3 uur na opening van de inschrijving was de planning al voor 50% gevuld en na 1,5 dag moest er een wachtlijst worden opgesteld. In totaal hebben we 98 klassen een plekje kunnen geven om een uur te komen schaatsen. Deze 98 klassen komen van in totaal 23 verschillende basisscholen. Er komen tussen vrijdag 9 december en vrijdag 23 december op de schooldagen in totaal 2073 kinderen genieten van al het ijspret.

Met dank aan onze sponsoren

Titel bericht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sluiten